Нафта дорожчає після обвалу напередодні

Ціни на нафту трохи підвищуються у четвер, 11 листопада, після обвалу напередодні на тлі збільшення запасів у США та зміцнення курсу долара на новини про прискорення інфляції в країні до максимуму за 30 років.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість бареля січневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $82,77 (+0,17%). Барель грудневої нафти WTI торгувався за $81,57 (+0,12%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $82,64 і $81,34 відповідно.

У ході попередніх торгів Brent подешевшала на 2,5%, WTI – на 3,3%. Таке падіння було викликане повідомленнями про те, що інфляція у США зросла найшвидшими темпами за 30 років. Це призвело до зміцнення долара та збільшення запасів сирої нафти у США після того, як уряд вивільнив частину сировини із SPR.

Опубліковані у середу дані споживчої інфляції показали, що ціни в США зросли на 6,2% у річному обчисленні. Долар зміцнився в очікуванні того, що дії Білого дому та Федеральної резервної системи США щодо стримування зростання цін можуть призвести до підвищення відсоткових ставок та посилення грошово-кредитної політики.

Президент США Джо Байден попросив Національну економічну раду працювати над скороченням витрат на енергію, а Федеральну торговельну комісію протидіяти ринковим маніпуляціям в енергетичному секторі, щоб повернути інфляцію назад.

Деякі зусилля зі скорочення витрат на енергію можуть включати вивільнення значних обсягів сировини зі Стратегічного нафтового резерву США.

За даними Управління енергетичної інформації (EIA), запаси сирої нафти в США зросли за підсумками минулого тижня на 1 млн бар. при прогнозному зростанні на 2,1 млн бар. Резерви бензину знизилися на 1,56 млн бар. і становили 212,7 млн ​​бар., дистилятів - на 2,61 млн бар., до 124,51 млн бар.

З SPR на ринок було випущено 3,1 млн бар. сирої нафти, що є найвищим показником з липня 2017 року.