Україна зацікавлена розвивати з Словаччиною контейнерні перевезення - Шмигаль

Україна зацікавлена співпрацювати з Словаччиною для забезпечення розвитку контейнерних залізничних перевезень на маршруті Азія - Європа.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного оголошення заяв із Прем'єр-міністром Словаччини Едуардом Хегером на Закарпатті.

"У транспортній сфері важливою складової взаємодії (України та Словаччини - ред.) може стати забезпечення залізничних контейнерних перевезень на маршруті Азія - Європа... Пропускна спроможність залізниці України дозволяє і ми зацікавлені у залученні додаткового вантажопотоку через територію України", - сказав Шмигаль.

Він також додав, що для забезпечення залізничних контейнерних перевезень на маршруті Азія - Європа перспективним напрямком співпраці з Республікою Словаччина є створення мультимодальних логістичних терміналів з обробки вантажів на українсько-словацькому кордоні.

За словами Шмигаля, створення таких терміналів сприятиме активізації співробітництва та дасть потужний імпульс для соціально-економічного розвитку прикордонних регіонів України та Словаччини.

Як повідомлялося, Денис Шмигаль 12 листопада перебуває із робочою поїздкою в Закарпатській області. Туди також прибув його словацький колега Едуард Хегер.

Фото: Урядовий портал