Нафта дешевшає на новинах про можливий продаж сировини із резервів США

Ціни на нафту знизилися в середу, 17 листопада, на інформації, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість продажу нафти зі стратегічного резерву (Strategic Petroleum Reserve, SPR).

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent на 9:15 по Києву становить $81,95 (-0,58%). Барель січневої нафти WTI торгувався за $79,19 (-0,69%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $82,43 і $79,74 відповідно.

Президент США Джо Байден розглядає можливість вивільнення сировини SPR для зниження цін на бензин, які цього тижня сягнули рекордного рівня на каліфорнійських заправках.

Байден також на віртуальних переговорах з головою КНР Сі Цзіньпіном закликав його також продати нафту з резервів країни.

"Якщо Китай піде тут на співпрацю зі США, щоб знизити ціни на нафту, можна буде говорити про "ведмежий" фактор для ринку", - зазначає аналітик із сировинного сектору Samsung Futures Inc. Кім Кванґрає.

За даними Американського інституту нафти (API), за тиждень, який завершився 12 листопада, запаси нафти у США зросли на 655 тис. бар. Тижнем раніше запаси впали на 2,485 млн бар. Запаси бензину зменшилися на 2,8 млн бар. при прогнозному зниженні на 600 тис. бар.