Японія на прохання США може використати резерви нафти для стримування цін - ЗМІ

Уряд Японії у відповідь на прохання США вивчає можливість використання резервних запасів нафти, аби допомогти утримати зростання цін на неї.

Про це повідомляє NHK із посиланням на власні джерела, передає Укрінформ.

«Адміністрація прем'єр-міністра Японії Кішіди Фуміо вивчає можливість випуску нафти на ринок узгоджено зі США та Південною Кореєю. Однак, як указують деякі офіційні представники уряду, ефект для ринку буде обмеженим з огляду на кількість, яку вони можуть постачити», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на кінець вересня уряд Японії мав у своєму розпорядженні нафтові запаси, еквівалентні 145 дням споживання всередині країни.

Чинні правила дозволяють використання цих резервів тільки у разі браку постачання або стихійного лиха, підкреслює NHK. Застосування запасів для контролю за цінами цими правилами не передбачено.

Водночас, додає японське агентство, офіційні представники уряду кажуть, що запаси нафти можуть бути випущені на ринок у правових рамках, якщо розглядати їх як зайві резерви, оскільки внутрішній попит на це паливо останніми роками знижувався.