Галущенко обговорив із керівництвом ЄБРР фінансування проєктів декарбонізації

Фото

Міністр енергетики Герман Галущенко провів зустріч із керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку, під час якої обговорив перспективи інвестицій ЄБРР у проєкти декарбонізації в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

"Відбулася зустріч міністра енергетики Германа Галущенка з керівництвом Європейського банку розвитку та реконструкції - віцепрезидентом Аланом Пію і віцепрезидентом з політики та партнерства Марком Боуменом. Сторони обговорили процеси та перспективи декарбонізації енергетичного сектору України, справедливу трансформацію вугільних регіонів, розвиток ядерної та відновлюваної енергетики", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ЄБРР підтримує Україну у прагненні здійснити "зелений" перехід і готовий інвестувати в конкретні проєкти з декарбонізації та відновлюваної енергетики.

Галущенко обговорив із керівництвом ЄБРР фінансування проєктів декарбонізації

Як повідомлялося, 22 листопада міністр фінансів Сергій Марченко обговорив з новопризначеним віцепрезидентом Європейського банку реконструкції та розвитку з питань політики та партнерства Марком Боуменом перспективи подальшого співробітництва.

За весь час роботи в Україні ЄБРР реалізував 505 проєктів, інвестувавши в них 15,3 млрд євро. За даними банку, станом на 31 серпня у портфелі ЄБРР в Україні перебуває 206 активних проєктів.

ЄБРР надає кредити для реалізації проєктів у сферах енергетики, агробізнесу, транспорту, фінансів тощо.