Рада почне розгляд бюджету-2022 у другому читанні

Верховна Рада на засіданні в четвер, 2 грудня, розпочне розгляд у другому читанні законопроєкту "Про державний бюджет України на 2022 рік".

Як передає Укрінформ, про це свідчить порядок денний засідання, оприлюднений на сайті ВР.

Після розгляду бюджету планується голосування у другому читанні за законопроєкти №6298 "Про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо реалізації інфраструктурних проєктів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери)" та №6297 щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Для включення до порядку денного, скорочення термінів розгляду та прийняття рішення запропоновано законопроєкт №6342 "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

На порядку денному також - законопроєкти №5376 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" та 5831 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині".

У першому читанні парламентарії мають намір розглянути президентський законопроєкт №6104 "Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей".