Укрзалізниця цьогоріч збільшила перевезення вугілля на 4,9%

АТ "Укрзалізниця" за січень-листопад 2021 року перевезло 45,9 млн тонн кам'яного вугілля, що на 4,9% більше ніж за аналогічний період минулого року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що 11 місяців 2021 року внутрішні перевезення кам’яного вугілля Україною становили 26,3 млн тонн, імпортні перевезення — 17,6 млн тонн, транзитні — 1,85 млн тонн.

У листопаді цього року обсяг перевезеного Укрзалізницею вугілля становив 4,3 млн тонн, з яких всередині країни — 2,4 млн тонн, імпорт — 1,7 млн тонн, транзит — 174 тис. тонн.

За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександра Камишіна, компанія успішно перевезла вугілля, що прибуло в морський порт «Південний» зі США та Колумбії, його доставило в Україну перше з семи законтрактованих суден для сталої роботи енергосистеми України. Наразі у порту «Південний» розвантажується друге судно з вугіллям, й Укрзалізниця забезпечить його перевезення, як і наступних законтрактованих обсягів палива.

Загалом перевезення вантажів компанією в січні-листопаді 2021 року становили 287 млн тонн, що на 3 % більше аналогічного періоду 2020 року. У листопаді перевезення вантажів зросли на 2,3 % — до 28,6 млн тонн.

Як повідомляв Укрінформ, АТ «Укрзалізниця» у листопаді 2021 року перевезло 4,1 млн тонн зернових вантажів у всіх видах сполучень, це - абсолютний рекорд перевезень зернових за місяць. За підсумками січня - листопада цього року перевезення зернових вантажів Укрзалізницею сягнули 29,8 млн тонн.