У Туреччині відбулася зустріч українських і турецьких бізнесменів

Фото

Турецькі регіони Кютахія, Ескішехір та Афйонкарахісар запрошують до співпраці українських підприємців та представників бізнесу.

Про це йшлося на бізнес-форумі в Афйонкарахісарі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Відносини між Україною та Туреччиною продовжують розвиватися. Президент України Володимир Зеленський і Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган мають дуже хороші стосунки, засновані на довірі та дружбі. Завдяки їхній дружбі та цій міцній волі розвивається міцне стратегічне партнерство між нашими країнами», - сказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

За його словами, річний обсяг товарообігу між Україною та Туреччиною складає близько 5 млрд дол. та продовжує збільшуватися. Також спостерігається зростання туристичного потоку між двома країнами.

Боднар також наголосив, що одна з провідних галузей співпраці - оборонна, що має велике значення для обміну технологіями. Найяскравішим прикладом співпраці у військово-технічній сфері, на його думку, є бойовий безпілотник Akıncı, на якому стоять двигуни українського виробництва.

У Туреччині відбулася зустріч українських і турецьких бізнесменів

Почесний консул України в Кютахії Еркан Гюрал презентував можливості для співпраці трьох провінціїй - Кютахії, Ескішехіру та Афйонкарахісару, які входять до консульського округу почесного консульства в Кютахії.

«Наш регіон має широкі можливості до співпраці у різних сферах. І цей форум передбачає побудову плану не лише для проведення зустрічей, а для конкретного планування секторальних заходів для зустрічей представників бізнесу наших країн», - сказав Гюрал.

Голова асоціації турецьких бізнесменів в Україні Айхан Акбаба нагадав, що загальні інвестиції членів асоціації в Україні становлять 4 млрд дол., її представництва діють у семи містах України.

«Завдяки широкому представленню в різних регіонах України, ми фактично працюємо у всіх областях та надаємо сприяння турецькому бізнесу. Члени асоціації працюють майже у всіх сферах, зокрема у будівництві, логістиці, телекомунікаціях. 61% наших членів - громадяни Туреччини, 39% - громадяни України», - розповів Акбаба.

У ході форуму перший секретар посольства України в Туреччині Борис Уваров зробив презентацію про економічний та інвестиційний потенціал України.

У форумі взяли участь представники бізнесу двох країн, які висловили зацікавлення у посиленні співпраці за різними напрямками.

Як повідомлялось, днями у турецькій провінції Кютахія, що на заході Туреччини, відкрили почесне консульство України, яке охоплює також провінції Афйонкарахісар та Ескішехір.