Україна змінює постачальників пального, щоб запобігти дефіциту в умовах обстрілу нафтобаз

Україна веде переговори зі світовими компаніями та державами для забезпечення стабільного постачання необхідних обсягів пального в умовах обстрілу нафтобаз російським агресором, а також переорієнтації Києва на інших імпортерів.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ.

"Ведемо переговори зі світовими компаніями та іншими державами щодо постачання. Не скажу, що це просто переорієнтуватися з одних джерел постачання на інші. Однак це шлях, і ми рухаємося ним", – сказав Шмигаль.

За його словами, влада прибрала акциз, знизила ПДВ, що призвело до зниження ціни (пального – ред.) до 10 грн на 1 літр. "Забезпечуємо ЗСУ та стратегічні галузі. Допомагаємо аграріям. Працюємо з мережами і щодо доставки пального до країни, і щодо його ціни на АЗС", - пояснив Шмигаль.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.