В Україні понад 1000 компаній вирішили переїхати з небезпечних регіонів – Шмигаль

В Україні понад 1000 компаній ухвалили рішення переміститися з тимчасово окупованих територій або територій, де йдуть бойові дії.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», передає Укрінформ.

«Є реєстр, в ньому понад 1000 компаній, які виявили бажання передислокуватись з тимчасово окупованих територій або територій, де йдуть бойові дії. Понад 300 вже передислокувались і, станом на вчора, біля 60 вже почали роботу на нових місцях», - сказав Шмигаль.

Глава уряду уточнив, що на сьогодні не спостерігається явище масового переїзду підприємств за кордон, наприклад, близько 97% фахівців в IT-галуззі залишились в країні. 

«На сьогодні людей, які покинули територію України 3,7 млн. Близько 400 тисяч з них уже повернулися. Не всім комфортно за кордоном. Дехто повертається захищати Україну. Інші побачили, що Збройні сили зупинили агресора, відбулась певна стабілізація фронту. Тобто процес повернення почався», - додав Денис Шмигаль.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.