ЄС і Україна мають спільне майбутнє у сфері зеленої енергетики - єврокомісар

Україна є потенційно важливим партнером Євросоюзу в галузі відновлюваної енергетики.

Про це сказала єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон під час заходу високого рівня щодо безпеки та стабільності енергосектору України, організованого Енергетичним співтовариством у Відні.

"Країни, які виробляють відновлювану енергію, можуть бути нашими справжніми партнерами. І у цьому зв’язку Україна є потенційно важливим партнером у сфері відновлюваної енергетики. Я переконана, що у нас є спільне майбутнє", - заявила Сімсон.

Вона наголосила, що Єврокомісія продовжить надавати сильну підтримку українському енергетичному сектору. За її словами, наразі акцент допомоги зроблено на постачання в Україну спеціалізованого обладнання на заміну знищеного у ході російського вторгнення.

Читайте також: Кулеба та віцепрезидент Єврокомісії обговорили експорт «зеленої» енергії до ЄС

Сімсон також указала на те, що наразі став можливим комерційний потік електроенергії між Україною та Польщею, однак поки це більше виняток, тому "важливо рухатися далі у цьому напрямку".

Як відомо, 16 березня європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E розпочала пробну синхронізацію континентальної енергосистеми Європи з системами України та Молдови.