Підприємці можуть отримати 6,5 тисячі за працевлаштованих переселенців – нова послуга в «Дії»

Підприємці мають можливість отримати через портал "Дія" 6,5 тисячі гривень за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

"Багато людей залишилися без роботи та дому й вимушено переїхали до інших областей України. Тепер коли наймаєте на роботу українця, який отримав довідку ВПО, ви можете отримати грошову компенсацію 6500 гривень за перший та другий місяць роботи людини", - зазначив він.

Для отримання компенсації необхідно заповнити заявку на порталі "Дія" та підписати КЕПом.

Заявка буде відправлена до Державного центру зайнятості.

Компенсація буде нарахована в тому разі, якщо підприємець працевлаштував ВПО після 24 лютого за умови, що переселенець отримав довідку теж після цього числа і заробітна плата йому виплачувалася не менша за мінімальну.

Для отримання виплати також має бути сплачений єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування та подана податкова звітність за 4 квартал 2021 року.

Читайте також: У «Дії» оновлюють послугу для переселенців - Мінцифри

Послуга розроблена за підтримки проєкту USAID/UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS".

Як повідомляв Укрінформ, за даними опитування, 75 відсотків українських підприємців продовжують займатися бізнесом. 95 відсотків тих, хто зупинив діяльність, планують її відновити.