Кулеба закликав глобальні корпорації переносити бізнес з росії в Україну

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав рішення компанії Kingspan інвестувати 200 млн євро у виробництво в Україні і закликав міжнародний бізнес наслідувати її приклад.

Про це Кулеба сказав на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії поінформував, що наразі 1537 компаній залишили російський ринок або скоротили поточні операції в рф.

«Закликаю глобальні корпорації переносити бізнес з росії в Україну. Тут вони користуватимуться всією необхідною підтримкою... Перенесення бізнесу - це складна історія, тому треба починати вже зараз для того, щоб на момент завершення війни бути повністю готовими. Ми пропонуємо відкриття віддалених представництв бізнесу під час війни з подальшим перенесенням в Україну, а також створення регіональних хабів, які охоплювали б інші країни світу», - зазначив Кулеба.

У цьому контексті він розповів, що ірландська компанія Kingspan, яка є світовим лідером у сфері рішень енергоефективного будівництва, теплоізоляційних технологій та оздоблення будівель, інвестує 200 млн євро в новий будівельний технологічний хаб в Україні.

Як повідомили представники компанії за підсумками візиту до України, він буде побудований протягом наступних п'яти років і створить понад 600 робочих місць.

Очільник МЗС України закликав міжнародний бізнес слідувати прикладу Kingspan, повністю вийти з російського ринку та перемістити інвестиції в Україну. Це піде на користь як репутації, так і довгостроковій стратегії кожного бізнесу.

Читайте також: Україна не сприйме жодних альтернатив статусу кандидата в члени ЄС – Кулеба

Як поінформували в МЗС, Kingspan має 198 виробничих потужностей по всьому світу і налічує понад 19 тис. працівників. 5 квітня Kingspan оголосив про завершення виходу з російського ринку та передав свою діяльність місцевому управлінню. Kingspan пожертвував 750 тис. доларів UNICEF на створення п’яти центрів Blue Dot для допомоги біженцям на українському кордоні.