Рада планує звільнити бізнес від відповідальності за несвоєчасне оприлюднення фінзвітності у воєнний час

Верховна Рада планує звільнити юридичних осіб від відповідальності за несвоєчасне оприлюднення фінансової звітності на період дії воєнного стану і три місяці після його скасування.

Як повідомив у Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, за відповідний проєкт закону №7305 у першому читанні проголосував 281 депутат, передає Укрінформ.

У документі пропонується у період дії воєнного стану, а також протягом трьох місяців після його припинення чи скасування звільнити юридичних осіб від відповідальності за порушення вимог Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” щодо своєчасності та повноти оприлюднення фінзвітності у повному обсязі на сайті юрособи.

Крім того, оприлюднити річну фінзвітність за весь період неоприлюднення можна буде протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану.

Читайте також: Рада пропонує заборонити стягувати прострочену заборгованість за кредитами з військових

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні законопроєкт №6244, який удосконалює законодавчі засади ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності відповідно до положень національного та європейського законодавства.