Литва проти послаблення санкцій в обмін на продовження «зернової угоди» - Науседа

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Литва дотримується позиції, що послаблення санкцій проти рф в обмін на угоду про безпечний експорт українського зерна через Чорне море є неправильним.

Про це передає Укрінформ із посиланням на LRT.

«Ми вважаємо, що пом’якшувати санкції проти диктаторів абсолютно неправильно. Це позиція всіх органів влади, на якому б рівні не відбувалися обговорення», — заявив литовський лідер. 

Читайте також: Завдяки США, Канаді та ЄС успішно реалізовані сотні нових санкційних цілей - Президент

Раніше цього тижня дипломат ЄС на умовах анонімності заявив LRT, що Співтовариство готове прислухатися до запитів Росії, переданих ООН, щоб продовжити угоду про експорт українського зерна. Одна з них – скасування деяких санкцій проти Москви.

Частина євроспільноти такоє вважає, що санкції проти Білорусі потрібно дещо послабити, через що запровадження нових санкцій гальмується.

Читайте також: Санкції проти ядерної галузі Росії можуть стати реальним інструментом у деокупації ЗАЕС - Галущенко

Литва при цьому дотримується позиції, що санкції не можуть бути послаблені ні для Росії, ні для Білорусі, а для останньої вони мають бути такими ж, як і щодо Москви.

Попри розбіжності щодо ширших санкцій, очікується, що цього тижня ЄС затвердить менший пакет санкцій проти Білорусі, який охоплюватиме товари подвійного призначення, високі технології та авіацію.