На обленерго перевірили готовність до ймовірних обстрілів взимку

Штаб з ліквідації наслідків воєнної надзвичайної ситуації в енергетиці перевірив готовність операторів системи розподілу електроенергії до зимових обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Було виконано завдання з відновлення електропостачання, ремонтів основного обладнання мережевої інфраструктури, вжито заходів з посилення інженерного захисту основного обладнання, забезпечення керованості в умовах відсутності централізованого електропостачання та зв’язку, перевірено наявність аварійного запасу матеріалів та обладнання для виконання аварійно-відновлюваних робіт. Також опрацьовувалися сценарії реагування у разі втрати основних джерел енергопостачання", - зазначили у Міненерго за результатами перевірки.

За підсумками перевірки Штаб з ліквідації наслідків воєнної надзвичайної ситуації в енергетиці доручив операторам системи розподілу доопрацювати сценарії оперативного відновлення електропостачання споживачів, зокрема об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Енергосистема України захищена від ракетних ударів краще, ніж торік - Данілов

Як повідомлялося, інженери британської армії створили програму навчання для українських фахівців із секторів енергетики, водопостачання, транспорту, щоб допомогти захистити критичну інфраструктуру від атак РФ взимку.