Заводи Вінниччини вже виробили 400 тисяч тонн цукру
У Вінницькій області станом на 29 грудня цукрові заводи виробили вже 400 тис. тонн цукру.
Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.
«За оперативними даними, станом на 29 грудня цукрові заводи області виробили вже 400 тис. тонн цукру. В минулому році всього за виробничий сезон було вироблено 360 тис. тонн цукру», - повідомили в ОВА.
У відомстві зазначили, що обсяги виробленого на Вінниччині цукру становлять близько 25% від загальноукраїнського виробництва.
Наразі в області виробництво цукру продовжується на чотирьох цукрових заводах. Натомість ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК» ВП «Михайлинський цукровий завод» вже завершив виробничий сезон.
Загалом на цукрові заводи області з початку виробничого сезону надійшло на переробку 2,9 млн тонн цукрових буряків, що на 19% більше показника минулого року на відповідну дату. Ними перероблено майже 2,8 млн тонн цукросировини, що на 22% більше, ніж на відповідну дату минулого року.
Очікуване виробництво цукру в поточному році перевищить минулорічний показник на 20%.
Як повідомлялось, на Вінниччині зосереджені 22% площ цукрових буряків України. Площа посіву цукристих області у поточному році зросла порівняно з попереднім на 6 тис. га. Аграрії регіону цьогоріч накопали майже 2,5 млн тонн, при середній урожайності 456,5 ц/га (2022 р. - 487,4 ц/га).