Україна щоденно працює, щоб розблокувати €50 мільярдів фіндопомоги від ЄС - Президент

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна щоденно працює над тим, аби розблокувати питання про надання фінансової допомоги від ЄС у розмірі 50 млрд євро.

Про це він розповів на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, який прибув у п’ятницю з візитом до Києва, передає Укрінформ.

«Що стосується підтримки ЄС у розмірі 50 млрд, то ми працюємо над тим, щоб мати позитивне рішення 1 лютого. Побачимо 1 лютого реальний результат. Але ми точно над цим працюємо щоденно», - зазначив Зеленський.

Водночас він зауважив, що Україна має низку відповідних двосторонніх угод з різними країнами ЄС про надання фінансової допомоги, де «багато позитиву».

Як повідомляв Укрінформ, Спеціальний саміт ЄС із затвердження поправок до багаторічного бюджету на 2024-2027 роки, які включають створення Українського фонду на €50 мільярдів, відбудеться 1 лютого.

Читайте також: Мецола вірить, що 1 лютого всі країни ЄС підтримають рішення про €50 мільярдів для України

Під час Європейської ради 14-15 грудня лідери європейських країн не змогли прийняти рішення щодо ухвалення поправок до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки, що передбачає виділення Україні допомоги в розмірі 50 млрд євро. Це рішення було заблоковане Угорщиною. Тому лідери погодилися продовжити обговорення бюджету під час спеціального саміту на початку 2024 року.