Повернення закупівель Міноборони у Prozorro зекономило близько ₴7 мільярдів

Самохвалов запитує

З моменту повернення частини закупівель Міністерства оборони України у систему Prozorro економія бюджету відомства на закупівлю товарів та послуг склала до 7 млрд грн.

Про це повідомив директор ДП «Прозорро» Микола Ткаченко в ефірі програми Укрінформу «Самохвалов запитує».

«Повернення частини незбройних закупівель Міністерства оборони у Prozorro влітку 2023 року дало економію близько 7 млрд грн, або більш як 15% бюджету», - сказав Ткаченко.

Він також повідомив, що наразі команда «Прозорро» готує функціонал для роботи з ДП «Державний оператор тилу», агенцією, яка забезпечуватиме потреби Збройних сил України у харчуванні, одязі, пально-мастильних матеріалах через закупівлі у системі Prozorro. Початок співпраці держпідприємств орієнтовно запланований на лютий.

«Ми очікуємо і орієнтуємося на те, що ефективні команди зможуть побудувати більш прозорі процеси, щоб у суспільства не виникало питань до закупівель на потребу армії», - зазначив керівник «Прозорро».

Читайте також: Все речове забезпечення Сил оборони відбуватиметься через Prozorro - Жумаділов

Як повідомлялося, за словами заступника міністра оборони України Дмитра Кліменкова, Міноборони кардинально перебудувало архітектуру закупівель. Відтепер вона відповідає стандартам НАТО. Новий механізм має стати запобіжником скандалів навколо закупівель Міністерства.