Україна націоналізувала два російські пасажирські літаки

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України і конфіскував у дохід держави два російські пасажирські літаки, які належать корпорації «Ростех».

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«Рішенням суду цей позов задоволено – в дохід держави стягнуто два пасажирські літаки типу Ан148-100Е загальною вартістю 10 млн євро», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення РФ ці повітряні судна були надані в оренду колишньому українському авіаперевізнику для здійснення чартерних рейсів всередині країни.

За даними слідства, літаки перебували на балансі офшорної компанії, яка входить до структури «Ростеху».

За наявними даними, російська корпорація є найбільшим виробником озброєнь для окупаційних угруповань держави-агресора, які воюють проти України.

У прокуратурі поінформували, що досудове розслідування за фактами пособництва державі-агресору та колабораційної діяльності проводить СБУ (ч. 1 ст. 111-2, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Читайте також: На Черкащині арештували чотири гелікоптери і два літаки кримських підприємців

Матеріали кримінального провадження стали підставою для пред’явлення Міністерством юстиції України позову до суду про націоналізацію майна держави-агресора.

Як повідомляв Укрінформ, з початку війни Офіс генерального прокурора повідомив про підозру 100 представникам вищого військового командування ЗС Росії.

Фото: РБК-Україна