Уряд погодив примусове вилучення на користь держави Одеського НПЗ

Кабінет Міністрів погодив примусове вилучення в інтересах держави ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», яке належало Сергію Курченку.

Про це повідомив заступник голови Національного агентства з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) Павло Великоречанін, передає Укрінформ із посиланням на АРМА.

«Сьогодні Кабінет Міністрів України погодив пропозицію Нацагентства щодо примусового вилучення в інтересах держави ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», - повідомив Великоречанін.

За його словами, це рішення дозволяє примусово вилучити об’єкт права власності Російської Федерації та його резидентів, що стосується корпоративних прав у розмірі 99,5766 % акцій цього заводу і його боргових зобов’язань перед резидентами Російської Федерації, а також 100 % статутного фонду ТОВ «Енергія і газ Україна».

Читайте також: На українському ринку нафтопродуктів понад рік спостерігається профіцит - експерт

За дорученням Президента України уряд та АРМА розробили дорожню карту щодо подальшого розвитку та використання потужностей арештованого заводу, який до накладення на нього арешту належав проросійському бізнесмену.

Як повідомлялося, у 2021 році Київський райсуд Одеси ухвалив рішення про передачу майнового комплексу ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» і ТОВ «Енергія і газ Україна» в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).