Кабмін змінив процедуру ліцензування перевізників

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка змінює процедуру ліцензування перевізників за європейськими стандартами.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Уряд підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури та Державною службою безпеки на транспорті <…> Ключова мета змін – швидка та повністю оцифрована процедура отримання ліцензії на перевезення, що буде відповідати європейським стандартам», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що відповідне рішення, ухвалене під час засідання уряду 18 червня, стосуватиметься діяльності автомобільних перевізників в галузі міжнародних перевезень пасажирів та вантажів, перевезень небезпечних вантажів та небезпечних відходів, а також внутрішніх перевезень пасажирів.

За словами заступника міністра Сергія Деркача, постанова дає можливість удосконалити вже наявну процедуру та створити передумови для доброчесного та конкурентного ведення бізнесу перевізниками.

Так, з моменту набрання чинності змін до постанови припиняється спрощена процедура видачі ліцензій на перевезення, так звані “ воєнні ліцензії”. Водночас видані раніше ліцензії залишаються чинними.

Перевізники, які отримали ліцензії за спрощеною процедурою, повинні будуть протягом півроку оновити дані в своїх ліцензійних справах у відповідності до вимог.

Зазначається, що зменшується термін розгляду заяв на отримання ліцензій з 5 до 3 робочих днів.

Читайте також: Мінвідновлення виставляє на конкурс 20 міжобласних пасажирських маршрутів

Окрім цього, зміни дають можливість забезпечити інтеграцію Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки з реєстрами Міністерства юстиції, Державної податкової служби, Пенсійного фонду.

Також постановою запроваджується вимога про наявність свідоцтв професійної компетентності у водіїв та уточнюються вимоги до освіти технічного персоналу, що обслуговують підприємства. Вона набуде чинності через один рік після ухвалення змін до постанови. Таким чином, буде можливість забезпечити проходження відповідного навчання та отримання вказаних сертифікатів.

Як повідомлялося, українські перевізники отримають 100 дозволів на виконання нерегулярних перевезень у Греції.

Фото: КМУ