Державний енерготрейдер ЕКУ сплатив ₴100,4 мільйона дивідендів за 2023 рік

АТ "Енергетична компанія України" виплатило до державного бюджету 100,4 млн грн дивідендів за 2023 рік.  

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Державна енерготрейдингова компанія АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ) перерахувала до державного бюджету України дивіденди в розмірі 100,4 млн грн за підсумками діяльності у 2023 році", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким чином ЕКУ стала першою за розміром дивідендів серед усіх підприємств в управлінні Фонду державного майна України.

"Сьогодні нашим першочерговим фокусом є надійне забезпечення споживачів України електричною енергією в умовах енергодефіциту. З цією метою ми збільшуємо імпорт, розвиваємо співпрацю з виробниками електроенергії, виводимо на ринок нові продукти і послуги. Водночас наша діяльність створює нові джерела доходів для держави у надскладний період для економіки України", – прокоментував генеральний директор ЕКУ Віталій Бутенко.

Для порівняння, сума сплачених дивідендів ЕКУ за підсумками перших п’яти місяців комерційної діяльності у 2022 році становила 27,1 млн грн.

Читайте також: Україна у травні імпортувала рекордний обсяг електроенергії - аналітики

Як повідомлялося, у 2023 році порівняно з 2022-м АТ "Енергетична компанія України" (ЕКУ) збільшила чистий прибуток у 4,4 раза - до 148,9 млн грн.

ЕКУ – національна енерготрейдингова компанія, 100% якої належить державі. Підприємство створено у 2022 році без залучення чи передачі державних активів або майна.