В Україні через негоду знеструмлені 245 населених пунктів

Станом на ранок 2 липня через грозу залишилися без світла 245 населених пунктів у п'яти областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Через грози станом на 9:00 знеструмлено 245 населених пунктів. Найбільше – 101 - на Хмельниччині. Також через негоду без світла абоненти Львівської, Тернопільської, Івано- Франківської, Житомирської областей", - йдеться у повідомленні.

Крім того, через негоду на Закарпатті відключалась повітряна лінія обленерго. Знеструмлювалися підстанції, побутові споживачі, на залізниці були порушення руху потягів. Усіх споживачів заживлено.

Через обстріли на Донеччині знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі, а також шахта. Під землею перебували 50 працівників, їх вивели на поверхню.

Читайте також: Україна у вівторок імпортує майже 31 тисячу МВт-годин електроенергії

Через обстріл Херсона пошкоджено будівлі обленерго, виникла пожежа, для гасіння якої викликали ДСНС. Знеструмлювалося одне з генеруючих підприємств. Без електропостачання в обласному центрі залишилися 6844 абоненти, в області - 3554 точки обліку у 7 населених пунктах.

Як повідомлялося, у вівторок, 2 липня, із 10:00 до 13:00 застосовуватимуться відключення до двох черг у графіку, в решту годин - відразу до трьох черг.