Зі спецрахунку Нацбанку на потреби оборони у червні спрямували ₴45,4 мільйона

Із початку повномасштабної війни на спецрахунок, відкритий Національним банком України на потреби оборони, надійшло понад 36,8 млрд грн в еквіваленті, із них перераховано для допомоги силам оборони понад 35,7 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Загалом з початку війни зі спецрахунку на потреби оборони Національний банк перерахував понад 35,7 млрд грн, у червні 2024 року – 45,4 млн грн", - йдеться в повідомленні.

За минулий місяць на спецрахунок надійшло понад 111 млн грн.

Усього з початку війни на спецрахунок надійшло понад 36,8 млрд грн в еквіваленті.

Зазначається, що кошти перераховували як громадяни та підприємства України, так і міжнародна спільнота (зокрема зі США, Великобританії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу).

З-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, єни, швейцарські франки, злоті, австралійські долари) надійшло майже 16,1 млрд грн в еквіваленті.

Читайте також: З початку року Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків озброєння й техніки

Станом на 1 липня 2024 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки сил оборони 24 лютого 2022 року, становить понад 1,3 млрд грн.

Як повідомлялося, за січень - травень 2024 року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони становили 732,8 млрд грн.

Фото: Міноборони