Україна інвестувала через гранти ₴8,5 мільярда у розвиток підприємництва

За два роки дії проєкту "єРобота" держава інвестувала через гранти в підприємництво 8,5 млрд грн.

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

"Два роки тому ми запровадили проєкт єРобота, завдяки якому понад 18 тис. підприємців в усіх регіонах країни отримали гранти для старту або розширення свого бізнесу. Загалом держава інвестувала в розвиток підприємництва через гранти вже 8,5 млрд грн", - сказала Свириденко.

За її словами, за державної підтримки відкрито тисячі нових компаній, вони працюють, сплачують податки. Понад 55 тис. нових робочих місць у різних галузях створять отримувачі грантів.

Зазначається, що від запуску проєкту "єРобота" у липні 2022 року за програмою «Власна справа» видано 16 490 мікрогрантів на 3,9 млрд грн; на розвиток переробних підприємств – 672 гранти на 3,4 млрд грн; на садівництво та розвиток тепличного господарства – 211 грантів на 925 млн грн. Ветеранам та членам їхніх родин видано 634 гранти на 283 млн грн.

Читайте також: Уряд збільшив розмір грантів на розвиток бізнесу для харків'ян - до ₴500 тисяч

Як повідомлялося, подати заявку на отримання гранта за проєктом "єРобота" можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подають через портал "Дія" разом із бізнес-планом. 

Обов'язковою умовою отримання гранта є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранта до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами.