Болгарія може виділити Україні €80 мільйонів допомоги

У парламенті Болгарії обговорили зобов'язання надати допомогу Україні у розмірі 80 мільйонів євро на тлі підготовки країни до саміту НАТО у Вашингтоні.

Як передає Укрінформ із посиланням на novinite.com, про це, зокрема, у парламенті заявив виконуючий обов’язки прем’єр-міністра Болгарії Димитар Главчев.

Водночас Главчев зауважив, що надання Болгарією допомоги Києву не означає, що країна стане «необмеженим донором» України.

Раніше лідер правоцентристської партії ГЄРБ Бойко Борисов, розмірковуючи про внесок Болгарії в Україну, визнав, що зусилля його країни цінуються.

Політик підтримав слова президента країни Румена Радева про розвиток широкого промислового співробітництва, підкресливши потенційні вигоди для Болгарії, включаючи інвестиції та промислове партнерство.

Читайте також: Болгарія не збирається відправляти своїх військових в Україну

«Інвестиції в Україну можуть принести значні прибутки», – сказав Борисов, наголосивши на стратегічній цінності двостороннього економічного співробітництва з Києвом.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Народні збори Болгарії ратифікували угоду з Європейською комісією про надання Україні мікрофінансової допомоги у розмірі 3,6 млрд євро.