У семи областях є знеструмлення через бойові дії та технологічні причини

В Україні через російські обстріли і технологічні причини є знеструмлення споживачів у семи областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

У Сумській області енергетики заживили понад 100 тисяч абонентів у 348 населених пунктах, які минулої доби знеструмлювалися через атаку армії РФ на енергооб’єкт. Внаслідок обстрілів залишаються без світла 3947 абонентів у 59 населених пунктах.

У Донецькій області через ворожі обстріли минулої доби були знеструмлені 8,1 тисячі абонентів у шести населених пунктах. Енергетики заживили 14,7 тисячі абонентів у 11 населених пунктах. На ранок залишаються без напруги 123 населених пункти, загалом – 79,4 тисячі абонентів.

У Запорізькій області з технологічних причин вимикалися 2082 точки обліку. Через бойові дії знеструмлювалися 40 абонентів. На ранок усі споживачі заживлені. Через бойові залишається без електропостачання 3731 абонент у 51 населеному пункті.

В одному з населених пунктів Коломийського району Івано-Франківської області з технологічних причин припинялося газопостачання 103 споживачів. Після обслуговування обладнання газопостачання було відновлене.

У Кіровоградській області на ранок з технологічних причин залишаються знеструмленими 288 абонентів.

У Харківській області вночі внаслідок бойових дій були знеструмлені 1449 абонентів, тривають відновлювальні роботи. Загалом знеструмлені 38,8 тисячі абонентів.

У Херсонській області після вечірніх та нічних обстрілів залишилися без світла 2387 абонентів у 5 населених пунктах. Загалом в області без електропостачання залишаються 28,2 тисячі абонентів у 50 населених пунктах.

У Херсоні залишаються знеструмленими через бойові дії 2686 точок обліку.

У Черкасах вчора внаслідок пожежі у багатоквартирному будинку загинули двоє дорослих і 2-річна дитина. Причини пожежі встановлюються. Припинене газопостачання 4 споживачам. Газовики обстежили приміщення та встановили, що газові прилади не пошкоджені.

У Чернігівській області внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 1540 абонентів у 26 населених пунктах.

Читайте також: Після поновлення атак на енергосистему України партнери надали 184 вантажі гумдопомоги

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 7 липня, з 7:00 до 15:00 графіки обмеження енергопостачання діяти не будуть.