Фінал - у Кремнієвій долині: в Україні почався відбір на Startup World Cup

В Україні розпочався регіональний етап відбору до найбільшого у світі пітч-конкурсу стартапів Startup World Cup, переможець якого може отримати $1 млн на розвиток інновацій.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«$1 000 000 на розвиток інновацій. Реєструйтеся на український етап конкурсу Startup World Cup. Це найбільший у світі пітч-конкурс для стартапів», - йдеться в повідомленні.

Цього року на події очікуються до 2,5 тис. інвесторів з понад 75 країн світу. Міжнародний фінал конкурсу відбудеться 2-4 жовтня в Кремнієвій долині.

Читайте також: Українські стартапи успішно створюють армію роботів для протидії у війні з РФ - ЗМІ

Україну представить один стартап, який переможе на регіональному етапі конкурсу. У ньому зможуть взяти участь проєкти, які зареєстровані в Україні та належать українцям (частка власності понад 50%).

Для участі у регіональному етапі запрошуються зрілі проєкти, які мають від 15 працівників та понад $5 млн інвестицій чи не менш ніж $1 млн ARR — загальної суми доходу, яку компанія отримує від підписок протягом року. Участь у конкурсі також можуть взяти молоді стартапи, які спершу пройдуть двотижневу підготовку UNICORN. Вона передбачає нетворкінг, інтенсивне навчання та пітчинг проєктів.

Читайте також: Google відібрав перші українські стартапи, які отримають по $100 тисяч на масштабування

Дедлайн подання заявок: 11 серпня — для молодих стартапів, 15 серпня — для зрілих проєктів.

Як повідомлялося, українські стартапи успішно створюють недорогих роботів для виконання бойових завдань, розмінування та автоматизованої евакуації поранених, перенесення військового спорядження та ін.