БЕБ повідомили про підозру у заволодінні майже ₴90 мільйонами членам злочинної організації

Бюро економічної безпеки повідомило про підозру злочинній організації у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах та зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Слідство встановило, що колишній керівник Квартирно-експлуатаційного відділу однієї з областей створив злочинну організацію з діючих службових осіб та фізичних осіб підприємців для заволодіння державними коштами", - йдеться у повідомленні.

Фігуранти за попередніми домовленостями без проведення публічних закупівель, а за прямими договорами за значно завищеними цінами купували дрова для потреб підрозділів ЗСУ у Харківській та Луганській областях.

У пресслужбі зазначають, що загалом для цих потреб було виділено 350 млн грн державних коштів, з яких майже 90 млн грн привласнили.

Читайте також: За пів року державі відшкодували збитків на ₴3,4 мільярда - у БЕБ назвали резонансні справи

Наразі організатору та членам злочинної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, за скоєне їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно БЕБ спільно з ДБР, СБУ, НПУ та УСР під час масштабної спецоперації у рамках розслідування щодо розкрадання 138 млн грн, виділених на потреби армії, провели 70 обшуків та повідомили 30 підозр службовцям по всій Україні.