Туреччина видобуватиме золото в Нігері й шукатиме нафту та газ біля берегів Сомалі

Туреччина має три золоті копальні в Нігері, де тривають роботи з розробки і перше золото видобудуть у наступному році. Також турецький дослідницький корабель буде відправлений до берегів Сомалі з метою пошуку нафти та газу восени цього року.

Про це міністр енергетики та природних ресурсів Альпарслан Байрактар сказав у ефірі телеканалу A Haber.

Туреччина має три родовища золота в Нігері, де необхідні роботи з видобутку золота почалися у 2020 році… Наша мета полягає в тому, щоб реалізувати перший видобуток золота у 2025 році”, - сказав Альпарслан Байрактар.

За словами міністра, Нігер є країною з дуже багатими ресурсами, окрім золота, має потенціал у нафті та природному газі, урані та ін., що приваблює турецькі інвестиції.

Щодо наміру здійснювати пошук вуглеводнів біля берегів Сомалі, міністр нагадав про угоду, підписану Туреччиною з урядом Сомалі щодо розвідки нафти та природного газу біля узбережжя цієї країни.

“У межах угоди отримано концесії та ліцензії в трьох морських районах біля узбережжя Сомалі, кожен з них приблизно 5 тисяч квадратних кілометрів, - всього 15 тисяч квадратних кілометрів”, - уточнив міністр.

Читайте також: Туреччина інвестує $30 мільярдів у розвиток високотехнологічного виробництва

За його словами, Туреччина відправить до берегів Сомалі дослідницьке судно Oruç Reis наприкінці вересня, на початку жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина цього року веде розвідку сланцевого газу у регіонах Фракії та Південно-Східної Анатолії. За попередньою оцінкою, поклади складають 679 мільярдів кубометрів сланцевого газу, вартість якого оцінюється у $350 мільярдів.

Фото: unsplash