На Рівненщині видали перший кредит під 0% на сонячну станцію для приватного будинку

На Рівненщині видали перший кредит під 0% на сонячну станцію для приватного будинку.

Про це повідомив начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль у Телеграмі, передає Укрінформ.

Фото: Олександр Коваль, Телеграм

«На Рівненщині видали перший кредит під 0% на сонячну станцію для приватного будинку. Його отримувачка живе в одному з сіл, що неподалік обласного центру», - написав начальник ОВА.

Як зазначається, жінка за ₴479 тисяч планує придбати гібридну систему електропостачання потужністю 10 кВт, що включає інвертор, акумулятори та 17 сонячних панелей.

Гроші необхідно буде повернути упродовж п'яти років, при цьому відсотки повністю компенсуватиме держава.

Коваль нагадав, що в Україні із 20 липня діє державна програма для придбання систем альтернативної енергогенерації для приватних будинків. Сума кредиту - до ₴480 тисяч. Його можна оформити в одному з п’яти банків-партнерів.

Читайте також: На Тернопільщині діє 45 промислових сонячних електростанцій, 4258 - у домогосподарствах

Використовувати електростанцію, згідно з умовами, дозволено не лише для власних потреб, але й для продажу електроенергії.

Начальник ОВА наголосив, що осінь та зима в енергетичному плані обіцяють бути складними, тому він закликав не гаяти часу і готуватися вже. Зокрема максимально використовувати ті можливості, що пропонує держава.

Як повідомляв Укрінформ, французька організація «Електрики без кордонів» подарувала спецшколі на Рівненщині систему сонячних панелей.

Фото ілюстративне: Гліб Пригунов, Фейсбук