Сапери повернули у використання понад 300 тисяч гектарів сільгоспземель - Шмигаль

Сапери розмінували та повернули у використання 310 тисяч гектарів сільгоспземель.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час сьогоднішнього засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на його Телеграм.

"Щодо розмінування сільгоспземель. Вже обстежено, розміновано та повернуто у використання 310 тисяч гектарів. Це неймовірна робота, за яку ми вдячні нашим саперам", - сказав він.

Шмигаль нагадав, що уряд виділив 3,5 млрд грн на проєкт гуманітарного розмінування. За його словами, вже працюють 47 операторів протимінної діяльності та понад 2,2 тис. саперів.

"Є в наявності 109 машин для розмінування, ще 68 – законтрактовано. Наше завдання — якнайшвидше повернути всі землі аграріїв у використання", - зазначив глава уряду.

Окрім цього, для розвитку аграрної промисловості держава продовжує підтримку меліорації земель. Зокрема, уряд цьогоріч виділив 200 млн грн на заходи з меліорації

"Будуємо та відновлюємо меліоративні системи на площі до 8 тисяч гектарів. Це допомагає збільшувати врожайність та дає додаткові інвестиції від самих аграріїв", - сказав він.

Читайте також: В Україні вже діють 47 операторів гуманітарного розмінування - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Іспанське агентство міжнародного співробітництва у сфері розвитку (AECID) розгляне можливість долучитися до участі у проєктах гуманітарного розмінування, а також співфінансування.

Фото: Юлія Свириденко/Фейсбук