В Україні через обстріли знеструмлені понад 10 тисяч споживачів у чотирьох областях

Унаслідок нових ворожих обстрілів знеструмлено понад 10 тисяч абонентів у Донецькій, Херсонській, Сумській та Дніпропетровській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

«У Донецькій області внаслідок ворожих обстрілів минулої доби знеструмлено 10,2 тисячі абонентів у 15 населених пунктах. Енергетики заживили понад 1,9 тисячі абонентів у 3 н.п. На ранок 5 серпня залишається без напруги 148 н.п., що загалом становить 88,9 тисячі абонентів», - йдеться у повідомленні.

У Сумській області внаслідок артобстрілу з боку кордону РФ без напруги залишається 3 населених пункти - 76 абонентів. Загалом без світла 4,7 тисячі абонентів у 80 н.п., з них 3,6 тисячі через бойові дії.

Унаслідок обстрілів Херсона знеструмлено 171 абонента. Загалом у місті без електропостачання залишається 3457 абонентів. Зараз у 48 населених пунктах Херсонщини без світла понад 26 тисяч абонентів.

У Дніпропетровській області внаслідок бойових дій знеструмлено 181 споживача, на ранок електропостачання частково відновлено. Після проходження грозового фронту знеструмлено 220 споживачів, але на ранок усіх заживлено.

Читайте також: В Україні через бойові дії та техпорушення знеструмлені 492 населених пункти

Через бойовї дії у Запорізькій області залишаються без напруги 3,7 тисячі споживачів у 51 населеному пункті, на Харківщині - 44,2 тисячі споживачів, на Чернігівщині - 1,2 тисячі споживачів у 21 н.п.

Крім того, через технологічні порушення у Чернігівській області знеструмлено 399 споживачів; у Запорізькій області - 186 споживачів, яких на ранок вже заживлено.

Як повідомлялося, станом на 5 серпня енергетики відновили електропостачання 2 544 споживачам, які були знеструмлені через бойові дії та технологічні порушення. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 492 населених пункти.