Україна допоможе Малаві з продовольством у рамках програми «Grain From Ukraine» - Кулеба

Україна допоможе Малаві вирішити питання продовольчої безпеки у рамках програми "Grain From Ukraine".

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у соцмережі Х за підсумками зустрічі з президентом Малаві Лазарусом Чакверою, передає Укрінформ.

Глава української дипломатії поінформував, що мав честь бути прийнятим президентом Малаві Лазарусом Чакверою у Лілонгве. Він також зазначив, що Україна цінує тверду та послідовну позицію Малаві щодо російської агресії проти України, а також її підтримку комюніке Саміту миру.

«Україна не тільки вдячна, ми також хочемо бути корисними. Ми усвідомлюємо серйозний вплив зміни клімату на продовольчу безпеку Малаві. За дорученням президента Зеленського я передав, що Україна вирішила допомогти Малаві в рамках нашої програми "Grain From Ukraine", - написав Кулеба.

Читайте також: Україна відправляє соняшникову олію за ініціативою «Grain from Ukraine» до п'яти країн Африки

Він додав, що під час зустрічі з президентом Малаві сторони також обговорювали потенціал для взаємовигідної співпраці в сільському господарстві, фармації, цифровізації та інших сферах.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 4 серпня розпочав четверте африканське турне, в ході якого відвідає Малаві, Замбію та Маврикій. Всі три країни міністр закордонних справ України відвідає вперше в історії.

Фото: Х / Дмитро Кулеба