Укрнафтобуріння офіційно відновлює роботу

Державна служба геології та надр скасувала наказ про позбавлення ПрАТ "Укрнафтобуріння" спецдозволу на розробку Сахалінського родовища.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у наказі служби №358 від 7 серпня 2024 року.

"Визнати таким, що втратив чинність наказ Держгеонадр від 04.12.2023 №621 "Про анулювання спеціального дозволу на користування надрами №6349 від 10.07.2019", - ідеться у документі.

Зазначається, що наказ виданий на виконання постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 6 серпня.

Своєю чергою, пресслужба ПАТ "Укрнафтаповідомила, що відтепер Укрнафтобуріння офіційно відновлює свою роботу. Зокрема, працівники компанії працюють над максимально безпечним та ефективним введенням у роботу всього обладнання, щоб запустити видобуток газу.

Читайте також: Від простою видобутку газу на Сахалінському родовищі бюджет втратив ₴3 мільярди - АРМА

Як повідомлялося, 6 серпня Шостий апеляційний адміністративний суд дозволив компанії "Укрнафтобуріння" відновити видобуток газу на Сахалінському родовищі.

Видобуток газу на родовищі був зупинений із 1 грудня 2023 року після того, як суд анулював спецдозвіл на користування надрами від 10 липня 2019 року, згідно з яким Укрнафтобуріння проводить свою діяльність.

Після зупинення газовидобутку на Сахалінському родовищі Україна щомісяця втрачала в середньому 47,3 млн кубометрів газу.