Ціни на нафту стабілізувалися після зростання

Ціни на нафту у п'ятницю, 9 серпня, стабілізувалися після впевненого зростання за підсумками попередньої сесії.

Про це повідомляє enkorr, передає Укрінформ.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:20 за київським часом становила $79,19 за барель, що на $0,03 (0,04%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти здорожчали на $0,83 (1,1%), до $79,16 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,06 (0,08%), до $76,25 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів збільшилася на $0,96 (1,3%) – до $76,19 за барель.

Статдані, опубліковані напередодні, послабили побоювання інвесторів щодо стану американського ринку праці й можливості рецесії у США, що призвело до загального збільшення апетиту до ризику на світових ринках.

«Трейдери продовжують стежити за економічними новинами з США й Китаю, оцінюючи їх можливий вплив на попит на нафту», – зазначає аналітик Близького Сходу й Північної Африки брокерської компанії BDSwiss Мазен Салхаб.

Читайте також: У Євросоюзі зросли ціни на газ через повідомлення про бої у Курській області РФ

«Напрямок грошово-кредитної політики в Штатах, ймовірно, залишатиметься важливим рушійним чинником для нафтового ринку, враховуючи те, як різко можуть змінюватися очікування експертів», – наводить слова Салхаба Market Watch.

У центрі уваги трейдерів, як і раніше, залишається ситуація на Близькому Сході, ринки чекають атаки Ірану на Ізраїль після нещодавнього вбивства в Тегерані голови політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії.