Нафта дешевшає у п'ятницю, але завершує тиждень зростанням

Ціни на нафту еталонних марок знижуються у п'ятницю, 16 серпня, але завершують тиждень зростанням.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $80,72 за барель, що на $0,32 (0,39%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти здорожчали на $1,28 (1,6%), до $81,04 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,42 (0,45%), до $77,74 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів збільшилася на $1,18 (1,5%), до $78,16 за барель.

З початку цього тижня Brent здорожчала на 1,3%, WTI – на 1,2%.

Підтримку нафтового ринку надають сигнали щодо стійкості економіки США, а також побоювання ескалації триваючого конфлікту на Близькому Сході. При цьому стримувальним чинником є свідчення спаду активності в Китаї, що посилює занепокоєння трейдерів перспективами попиту на нафту.

Досягнення угоди про припинення вогню у секторі Газа може послабити напруженість у регіоні, зазначає головний аналітик брокерської компанії XS.com Самер Хасн. «Відсутність прориву в перемовинах відчинить двері для подальшого посилення напруженості в регіоні на кількох фронтах», – додає експерт, слова якого наводить The Wall Street Journal.