У Міненерго прогнозують зростання споживання електрики і як наслідок - її дефіцит

Через підвищення температури повітря по всій Україні прогнозують зростання споживання електроенергії, що спричинить дефіцит в енергосистемі.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Міністерстві енергетики України.

У Міненерго підтвердили, що через збільшення обсягів споживання з 17:00 до 21:00 19 серпня діятимуть графіки відключень.

«Обмеження діятимуть в обсязі однієї черги. Відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують понад 80% електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови», - деталізували в енергетичному відомстві.

Крім того, в Міненерго додали, що ситуація в енергосистемі залишається складною через значні пошкодження енергетичних об’єктів унаслідок масованих ворожих атак. Через це було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Ворог продовжує щоденно обстрілювати енергетичну інфраструктуру, особливо у прифронтових та прикордонних регіонах. Під обстріли найчастіше потрапляють підстанції та лінії електропередачі. Зокрема, напередодні через обстріл підстанції на Донеччині вимикались повітряні лінії. При цьому знеструмлювалися кілька підстанцій та побутові споживачі. Живлення відновлено за резервною схемою.

Читайте також: Наступного тижня нестача електроенергії відчуватиметься протягом усієї доби - Кудрицький

«Через негоду на ранок знеструмлено 8 населених пунктів у Київській та Івано-Франківській областях. Вінницька область: з технологічних причин знеструмлювалось кілька підстанцій та приєднані до них побутові споживачі. Живлення для всіх споживачів відновлено», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє НЕК «Укренерго»,  у понеділок, 19 серпня, станом на 9:30, рівень споживання електроенергії в Україні був на 2,5% вищим, ніж у попередній робочий день – п’ятницю, 16 серпня.

Як зазначається, минулої доби енергетики відновили живлення для 25 169 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій і технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок понеділка без електропостачання залишалися 498 населених пунктів.

Як повідомлялося, напередодні в НЕК «Укренерго» поінформували, що з 19 серпня Україна може (вперше з 29 липня) повернутися до застосування графіків відключень електроенергії.