В Україні з'явилося представництво Офісу Японської організації зовнішньої торгівлі

Міністерство економіки України завершило процес реєстрації представництва Офісу Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO) в Україні.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки, передає Укрінформ.

«Відкриття представництва JETRO в Україні є стратегічним кроком, результатом продуктивних переговорів з урядом Японії, і знаменує собою початок нової ери співпраці між нашими двома країнами. Ми прагнемо створити привабливе бізнес-середовище, яке буде залучати японські інвестиції та сприятиме міцному партнерству між українськими та японськими компаніями», - зазначив заступник міністра економіки України – торговий представник України Тарас Качка.

Читайте також: Україна підписала безпекову угоду з Японією, яка передбачає $4,5 мільярда допомоги

За його словами, Японія планує надати 188 мільйонів доларів на підтримку проєктів економічного відновлення України. Пріоритетними напрямками є енергетика, ЖКГ, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу.

Зазначається, що створення офісу JETRO прискорить впровадження японських технологій в Україні та відкриє нові ринки для продукції японських брендів, яка вироблятиметься в нашій країні.

Читайте також: У виставці FOODEX-2024 у Токіо беруть участь 12 українських компаній - посол

Як повідомлялося, JETRO (Japan External Trade Organization) – незалежний адміністративний орган під егідою Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії, створений для сприяння розвитку торговельно-економічного співробітництва з іншими країнами світу.

У лютому 2024 року Україна з JETRO підписали Меморандум про взаєморозуміння для сприяння українським виробникам у виході на японський ринок. JETRO та ЄБРР також розвиватимуть співпрацю для налагодження взаємодії між українськими малими та середніми підприємствами та японськими компаніями.

Фото ілюстративне