Комітет Ради підтримав звільнення «національного кеш беку» від податку на доходи фізосіб

Фінансовий Комітет Верховної Ради рекомендував ухвалити за основу урядовий законопроєкт №11400 щодо оподаткування державної грошової допомоги (кешбеку) в межах Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні".

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроєкт пропонує внести зміни до Податкового кодексу України, згідно з якими кошти, отримані як кешбек за купівлю товарів українського виробництва, не будуть включатися до оподатковуваного доходу фізичних осіб.

Зокрема, йдеться про доходи у вигляді коштів, отриманих за експериментальним проєктом "Національний кешбек", який передбачає надання державної грошової допомоги покупцям українських товарів через платформу "Зроблено в Україні".

Читайте також: Стартувала реєстрація виробників у програмі «Національний кешбек»: як це зробити

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 20 серпня 2024 року затвердив постанову про впровадження програми «Національний кешбек», яка передбачає повернення громадянам 10% від вартості придбаних українських товарів.

У Мінекономіки прогнозують зростання ВВП до кінця 2024 року на 0,25 відсоткового пункту завдяки програмі «Національний кешбек».