«єЧерга» для автобусів: обрати час перетину кордону можна буде на 20 пунктах пропуску

Ще на чотирьох пунктах пропуску сьогодні запрацює послуга реєстрації часу перетину кордону для пасажирських автобусів. Загалом таке слотування діятиме на 20 із 28 пунктів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Якщо говорити про автобуси, то зараз єЧерга діє в 28 пунктах пропуску. Фактично на цих напрямках всі перевізники мають реєструватись в єЧерзі. І тільки в 16 зараз діє слотування, тобто як зазначає Мінінфраструктури, за розкладом. Із 12.00 сьогодні ще 4 пункти пропуску додається до слотування і фактично вже на 20 напрямках автобуси слідуватимуть виключно в той час, який їм буде визначено під час реєстрації», - поінформував Демченко.

За його словами, це зменшить навантаженість на пункти пропуску, коли автобуси стояли в чергах. Фактично кожен з них має прибувати на визначену їм годину, пояснив речник.

Він додав, що під час літного сезону це допомагало швидше рухатись автобусом за межі України, адже останнім часом кількість автобусних перевезень зросла.

Читайте також: В Україні третина внутрішніх автобусних маршрутів не обслуговується - Мініфраструктури

«Станом на зараз в будні кількість автобусів, які перетинають кордон на виїзд, досягає майже 500, а у вихідні ця кількість може досягати 550 автобусів, які перетинають кордон за добу на виїзд за межі України», - підкреслив Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінінфраструктури, у 2023 року пасажиропотік з України становив близько 30 млн осіб, з яких майже 8 млн перетнули кордон на автобусах.