Фонд держмайна продав підприємство на Житомирщині, що належало колаборанту Сальдо

Фонд державного майна України реалізував на аукціоні ПрАТ «Каштан», що було вилучено в дохід держави, у Володимира Сальдо.

Про це повідомила пресслужба ФДМУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«5 вересня в електронній торговій системі Prozorro.Продажі відбувся успішний онлайн-аукціон з приватизації державного пакета акцій у кількості 36 948 660 штук, що становить 99,8612% статутного капіталу ПрАТ «Каштан» на Житомирщині», - йдеться в повідомленні.

Підприємство, що спеціалізується на промисловому видобутку, обробці та продажу граніту з Букинського родовища, раніше належало родині колаборанта Володимира Сальдо та було вилучене в дохід держави.

У ході торгів, у яких взяли участь 5 потенційних інвесторів, початкова ціна об'єкта зросла у 1,8 раза і становила 5,9 млн грн.

Крім того, покупець має сплатити майже 1,2 млн грн ПДВ, тож загальний економічний ефект може становити близько 7,1 млн грн.

Основним видом діяльності підприємства є добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. ПрАТ «Каштан» має спеціальний дозвіл на користування надрами, чинний до 2040 року.

У власність інвестора перейде об’єкт, до складу якого входить 4 од. нерухомого майна та інфраструктури загальною площею 94 кв. м, 8 од. транспортних засобів та спецтехніки 1989-2021 року випуску та рухоме майно (обладнання).

Згідно з умовами продажу, покупець зобов’язаний забезпечити погашення простроченої кредиторської заборгованості та не допустити звільнення працівників протягом шести місяців.

Читайте також: Уряд передав в управління ФДМУ низку державних підприємств

Як повідомлялося, до кінця поточного року до державного бюджету України від продажу стягнутих Міністерством юстиції активів підсанкційних осіб має надійти близько 10 млрд грн.