В Україні наприкінці літа здорожчало м’ясо
В Україні наприкінці серпня зросли роздрібні ціни на охолоджені м’ясні напівфабрикати: свинина - 3,2%, яловичина - 2,8% курятина - 2,5%.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба асоціації "Свинарі України".
Водночас у профільній асоціації зазначають, що попри вищі темпи приросту цін на свинину у серпні проти попереднього місяця, для споживача цей вид м’яса став доступнішим, ніж роком раніше.
«Так, якщо у кінці минулого літа та у грудні попереднього року кілограм охолодженої свинини коштував 206,1 грн/кг і 202,7 грн/кг, відповідно, то минулого місяця середня роздрібна ціна склала 199,6 грн/кг», - йдеться у повідомленні.
В АСУ пояснили, що преміальні свинячі напівфабрикати і ті, на які сезонний попит вищий, не завжди відповідають загальному тренду. Зокрема, стейк, вирізка та ошийок цього року дорожчі, а серпневе зростання цін на м’ясо шиї та стегна показує вищі темпи приросту цін.
Як повідомлялось, в Україні середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини у липні сягнула 193,3 грн/кг, що на 0,8% чи 1,5 грн/кг більше червневого показника.