За минулу добу росіяни атакували енергетичні обʼєкти у шести областях

Упродовж доби росіяни атакували енергетичні обʼєкти у Донецькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Одеській, Сумській та Харківській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Зокрема, на Донеччині знеструмлювалися підстанції та шахти. На момент інциденту загалом у шахтах перебувало 277 працівників, усіх виведено на поверхню.

В Івано-Франківській області внаслідок атаки дронів пошкоджено об'єкт промислової інфраструктури, під час гасіння пожежі вимикалась повітряна лінія, знеструмлювались побутові споживачі. Нині живлення відновлено.

Повідомляється також, що упродовж минулої доби енергетики відновили електропостачання 44,371 тис. споживачів, що знеструмлювалися через обстріли та технологічні порушення.

"Енергетики відновили живлення для 44 371 споживача, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 562 населених пункти", - йдеться у повідомленні.

За інформацією міністерства, станом на ранок 13 вересня внаслідок бойових дій залишаються без світла 127,5 тис. споживачів на Донеччині, 3,7 тис. - у Запорізькій області, майже 16 тис. - на Сумщині, 39,6 тис. - на Харківщині, 1,4 тис. - на Чернігівщині. 

Читайте також: Укренерго у п'ятницю застосовує аварійну допомогу для збалансування енергосистеми

У Херсоні знеструмлено 3,2 тис. споживачів, в області - понад 27 тис.

Через технологічні порушення відсутнє електропостачання у 448 споживачів на Сумщині, 1,1 тис. - у Запорізькій області, 1,6 тис. - на Дніпропетровщині.

Через негоду залишаються без світла понад 4 тис. споживачів на Київщині, 2,3 тис. споживачів на Житомирщині, та 11 населених пунктів на Кіровоградщині.

Як повідомлялося, упродовж доби 11 вересня енергетики відновили електропостачання 30,4 тис. споживачів, що знеструмлювалися через обстріли та технологічні порушення.

Фото ілюстративне: ДТЕК