Більшість електроенергії в Україні виробляється без викидів вуглецю - Міненерго

Фото

Україна значно випереджає багато європейських країн за часткою декарбонізованої енергії - більшість нашої електроенергії виробляється без викидів вуглецевого газу.

На цьому наголосив під час свого виступу на форумі «Ялтинська європейська стратегія» міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

«На сьогодні більшість електроенергії в країні виробляється без викидів вуглекислого газу. Цей показник перевищує результати багатьох європейських держав і демонструє вагомий крок України у напрямку «зеленої» трансформації», - зазначив Галущенко.

Він наголосив, що війна внесла корективи у плани енергетичної трансформації країни і змусила діяти набагато швидше. Попри виклики воєнного часу, Україна й далі рухається до «зеленої» енергетики та активно впроваджує технології, які допоможуть зробити країну більш енергонезалежною.

Читайте також: Галущенко обговорив із ЄБРР співпрацю у відбудові енергетики

«Кроки, які інші країни робили у мирний час роками або навіть десятиліттями, ми маємо зробити дуже швидко. І я абсолютно впевнений у тому, що ми зможемо це зробити», - підкреслив Галущенко.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 25 червня схвалив Національний план з енергетики та клімату (НПЕК) на період до 2030 року. Серед основних цілей НПЕК, зокрема, - скорочення викидів парникових газів на 65% порівняно з рівнем 1990 року. Крім того, частка відновлюваних джерел енергії у загальному кінцевому енергоспоживанні має бути сягнути 27%.

Фото: mev.gov.ua