Литва і надалі допомагатиме Україні забезпечувати стабільну роботу енергооб’єктів

Литва залишається надійним партнером Україні і надалі допомагатиме забезпечувати стабільну роботу енергооб’єктів.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міненерго, питання співпраці між країнами обговорили заступник міністра енергетики України Микола Колісник та міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

«Литва була і залишається надійним другом і партнером України. Через постійні ворожі обстріли ми потребуємо швидких дієвих рішень для проведення оперативних ремонтів та відновлення. І вдячні литовській стороні за надання необхідного обладнання для цього. Надважливим питанням для української енергетики також залишається збільшення заходів ППО для захисту енергетичних об’єктів», - сказав Колісник.

Ландсбергіс своєю чергою зауважив, що атаки на об'єкти критичної інфраструктури, зокрема енергетичні, є неприпустимими, і Литва робитиме все можливе, щоб і надалі підтримувати Україну у відновленні та забезпеченні стабільної роботи енергооб’єктів.

Читайте також: Литва відправила в Україну техніку для розмінування

Також українська сторона звернула увагу литовських партнерів на важливість непохитної дипломатичної позиції країн ЄС щодо засудження атак на цивільні енергетичні об’єкти та необхідність запровадження всеохоплюючих санкцій проти російських енергетичних компаній.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення Литва передала українським енергетикам 80 вантажів обладнання для відновлювальних робіт.

Фото: mev.gov.ua