Гетманцев: Завдяки антикорупції і детінізації цьогоріч маємо «плюс» 100 мільярдів у бюджеті

Протягом поточного року завдяки боротьбі з корупцією і детінізації економіки до бюджету додатково надійшли 100 млрд грн.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час виступу на конференції «Україна на шляху до ОЕСР та приєднання до конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом», передає кореспондент Укрінформу.

«Унаслідок достатньо жорсткої політики в сфері оподаткування протягом останніх 2,5 років ми маємо з вами безпрецедентне збільшення надходжень до державного бюджету у порівнянні з 2021 роком. А якщо говорити про поточний, 2024-й рік, то ми маємо з вами завдяки антикорупції і детінізації плюс сто мільярдів гривень – це два з половиною мільярди доларів перевиконання до державного бюджету», - сказав він.

За словами Гетманцева, ця цифра показує справжню ціну корупції для бюджету країни та її майбутнього.

Читайте також: Гетманцев розповів, скільки гральний бізнес цьогоріч сплатив податків

Як повідомлялося, генеральний секретар ОЕСР Матіас Корманн заявив, що навіть під час війни економічні перспективи України вселяють оптимізм. На пленарному засіданні Конференції з відновлення України в Берліні у червні 2024 року він заявив, що його структура реалізує в Україні чотирирічну програму, підтримує амбітний порядок денний структурних реформ і зосереджується на допомозі в оптимізації можливостей для економічного відновлення.