Найбільшу частку доступних кредитів отримує малий бізнес - Мінекономіки

Із загального пулу кредитів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" 90 млрд грн отримав малий бізнес, 37 млрд грн – середній, і лише 15 млрд грн – великий бізнес.

Про це повідомив заступник міністра економіки Олексій Соболев під час дискусії «Стратегія розвитку малого та середнього бізнесу: чого чекати підприємцям?», передає Укрінформ.

"Наразі із загального пулу кредитів 90 млрд грн отримав малий бізнес, 37 млрд грн – середній, і 15 млрд грн – великий. Чи всі можуть отримати програму? Звісно, ні, оскільки ми не можемо розширити її через обмеженість бюджетних коштів", - пояснив Соболев.

За його словами, частина проблеми полягає в тому, що підприємці не можуть залучити кошти через неструктурованість бізнесу або незнання, як правильно оформити документи. Для вирішення цієї проблеми планується запровадити інструмент бізнес-планування, який дозволить більшій кількості МСП отримати банківське фінансування.

Читайте також: Українські аграрії цьогоріч отримали понад ₴30,7 мільярда доступних кредитів

"Ми бачимо, що компанії, які залучають банківське фінансування, стають більш стійкими, оскільки для цього потрібна більш складна організація бізнесу. Він стає більш системним, і за рахунок цього з'являється стійкість", - підкреслив Соболев.

Як повідомляв Укрінформ, стратегія розвитку малого та середнього підприємництва передбачає масштабну дерегуляцію, розвиток краудфандингу, створення галузевих кластерів та онлайн-платформи для бізнес-планування.