Україна на переговорах про вступ до ЄС захищатиме кожен сектор економіки - ОП

Українська сторона не відмовиться від захисту кожного свого національного та економічного інтересу під час переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква на 3rd EU Accession Exchange Forum, організованому Центром «Нова Європа», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми усвідомлюємо, що переговори будуть складними, оскільки вони стосуватимуться дуже чутливих складових законодавства. Так, Україна – це велика економіка, ЄС це усвідомлює. Переговори залежатимуть від нашої вправності. Україна точно буде захищати національні інтереси. Ми не відмовимся від захистів жодного нашого національного інтересу, жодного сектору нашої економіки», – сказав Жовква.

Читайте також: Посол ЄС вважає реалістичним прогноз щодо вступу України у Євросоюз до 2030 року

Він запевнив, що держава збереже швидкість руху на шляху до членства в ЄС і просить Брюссель дотримуватися підходу, заснованого на правилах.

Заступник керівника ОП висловив впевненість, що переговори не займуть більше 10 років, а сам вступ України зробить ЄС «сильнішим, більш багатовекторним та квітучим, збільшить його економічний потенціал».

Як повідомлялося,25 червня 2024 року розпочалися офіційні переговори про вступ України до Євросоюзу. Це передостання і найскладніша стадія євроінтеграції. Після неї лишається останній етап – схвалення Радою ЄС, Європарламентом і підписання договору.